Zakelijke fotografie

'Gewoon doen'. Zo heet de winkel die Amy runt in Colmschate in Deventer. Maar 'Gewoon doen' is niet alleen de naam van haar winkel, het is ook haar levensmotto! Haar winkel is namelijk ontstaat door dit motto: 'bij twijfel: gewoon doen!'. 

En zo ging het bij mij eigenlijk ook met mijn bedrijf! Twijfel is er altijd, maar soms moet de knop gewoon om en moet je het 'GEWOON DOEN'! 

Amy lanceert zeer binnenkort haar nieuwe website die gemaakt is door Wingerien en daar had ze nog foto's voor nodig van haarzelf en haar winkel! Aan mij de leuke en uitdagende taak om Amy op de foto te krijgen zoals ze is: lief, vrolijk, klantgericht, maar vooral ook professioneel en een echte girlboss! 

Om dit te verwezenlijken ging ik een tijdje geleden bij haar langs. Samen bespraken we welke wensen er waren en wat ons plan van aanpak zou worden. 

Dus werd er een vriendin geregeld als 'klant' en werd workshop-partner Marlies van Illustreken opgetrommeld om het verhaal van Amy en haar winkel te vertellen in beeld. 

We begonnen met een rondje door de winkel samen met Danique (nee, niet ikzelf) als klant. Amy helpt haar klanten graag en liet Danique van alles in de winkel zien. Zo krijgen de klanten straks op de website een beeld hoe het is om als klant bij 'Gewoon doen' te winkelen.

Naast een prachtige interieurwinkel, geeft Amy ook stylingadvies aan haar klanten! Ook daar hebben we foto's van vastgelegd, zodat klanten een idee krijgen hoe dit in zíjn werk gaat in Amy's winkel.

Ik moet stiekem toegeven dat ik vanachter mijn camera zat te lonken naar al die prachtige kleurtjes en staaltjes! 

Tijdens de reportage hebben we ook lol gehad, want een reportage zonder lol, is een beeldbank zonder échte beelden! Af en toe een grapje tussendoor vind ik er echt bij horen en heel belangrijk voor een ontspannen sfeer!


Om een gevarieerd beeld neer te zetten hebben we 3 keer een kledingwissel gedaan! Zo krijgt Amy op haar website een mooi afwisselend scala aan beelden en kan ze hier naar hartenlust mee variëren.

Aan het eind van de reportage kwam Marlies er nog bij, want Marlies en Amy geven ook workshops in de winkel! Echt waar, zo leuk!! Je gaat altijd met een zelfgemaakt item naar huis én je krijgt 10% shopkorting op de avond van de workshop! 

Ook de workshops moeten een plekje krijgen op de website, dus kon Marlies niet ontbreken! En ook tussen deze twee werd er wat afgelachen! Heerlijk!

Dat was Amy's reactie via Whatsapp toen ze de foto's van mij ontvangen had! Heerlijk als klanten zo tevreden zijn! En wat ik super leuk vond om te horen is dat ze de foto's waar ze zelf opstaat, hartstikke mooi vindt! Terwijl ze dat normaal gesproken wel een dingetje vindt! Heel fijn!

Wil jij jouw bedrijf naar een hoger plan tillen door middel van échte beelden die jouw verhaal vertellen? Laten we eens afspreken voor een kopje koffie of thee! Ik bespreek graag je wensen en de mogelijkheden met je! Zie ik je snel?

Reactie schrijven

Commentaren: 0