Boerenbruiloft

Zo'n 3 weken geleden trouwden Jan & Kim in het bijzijn van hun twee dochters en familie en vrienden op een prachtige 'boeren' locatie! Lees hier over kippen, kinderaktes, Jägermeister, buienradar én een verrassing voor Kim!

Rond half 11 's ochtends tref ik een zeer ontspannen Kim aan in het huis van haar ouders, een prachtige buitenlocatie in Den Nul, een klein dorpje net buiten Deventer.

 

Kim en de meiden zijn al bij de kapper geweest. Ze hebben bewust gewacht op mijn komst, zodat ik het aankleden voor ze kan vastleggen. De meisjes stralen van oor tot oor, wanneer ze dan eíndelijk hun prachtige jurkjes aan mogen trekken. Ze hebben allebei een klein tasje, met daarin natúúrlijk een lippenstift (Labello)! Uiteraard moet die gelijk op de lippen gesmeerd worden, want hé, een bruidsmeisje zonder lippenstift, is géén bruidsmeisje. 

 

 

Wanneer de meisjes klaar zijn, worden ze door hun oom naar Jan gebracht. Wat Kim niet weet is dat ik in de week voorafgaand aan hun huwelijk nog telefonisch contact met haar aanstaande heb gehad. Dit moest allemaal geheim blijven voor Kim, want Jan wilde haar namelijk verrassen. Kim was namelijk in de veronderstelling dat Jan met een auto aan zou komen, maar niets was minder waar: hij had een prachtige koets met paarden geregeld!

Aan mij de taak Kim naar de weg te lokken met een smoesje, aangezien we de 'first-look' in de achtertuin hadden bedacht. Kim was gelukkig snel overgehaald toen ik zei dat ik dit moment toch mooier vond aan de weg! De verrassing was compleet, ze had niets door en was echt verbaasd toen Jan met de meiden aankwam met dit bijzondere vervoersmiddel! Missie geslaagd!

Tijd om elkaar te bewonderen en hun gasten te begroeten. Jan en Kim hebben een enorme doorzichtige tent op het land van haar ouders geplaatst, waar zij en hun gasten konden genieten van een hapje en een drankje. Mocht het slecht weer zijn, dan kan zelfs de ceremonie daar plaatsvinden. Na een heerlijke lunch, wordt buienradar strak in de gaten gehouden, want er hangen al de hele dag donkere wolken boven de huwelijkslocatie. 


Wanneer het tijd is voor de ceremonie is (en blijft) het droog. De gasten nemen buiten plaats op stro-balen bedekt met mooie rode kleedjes in afwachting van het bruidspaar en hun prachtige dochters. 

 

Tijdens de persoonlijke ceremonie van Tiny Bergevoet breekt zelfs even de zon door! Dat was een prachtig moment! Verder is het een hele ongedwongen plechtigheid. De meiden zitten lekker te luisteren, maar kruipen tussendoor ook even bij opa of oma op schoot. En dat kan allemaal! Ook mogen de meiden een kindakte ondertekenen om zo hun akkoord te geven op het huwelijk van papa en mama!

 

Dat het een echte boerenbruiloft is, blijkt wel toen tijdens de ceremonie een stel kippen voorbij kwam lopen! Super leuk! Na de ceremonie neemt Jan nog even een momentje om zíjn Kim toe te spreken en dan zie ik ineens een geëmotioneerde Jan.  In de tijd voor het huwelijk heb ik Jan ontmoet als een nuchtere en hardwerkende man, met veel liefde voor zijn gezin. Dat zijn toespraak aan zijn vrouw hem zoveel deed, was mooi om te zien en maakt de ceremonie compleet.

 

Waar bruidsparen normaal kiezen voor champagne of Prosecco, kiezen Jan en Kim voor een drankje die ze zelf lekker vinden, een echte NEUT zoals Jan het noemt: Jägermeister. Ook een traditionele bruidstaart ontbreekt, maar daarvoor in de plaats hebben ze heerlijke stukken gebak (die er ook nog eens heerlijk uitzien)!

 

Beide vaders van het paar worden 'on the spot' gevraagd een 'speech' te houden en doen dat zonder blikken of blozen! Stoer hoor! Ga er maar aanstaan voor een groep mensen!

 

Dan is het tijd voor ontspanning en zie ik iedereen genieten. Er ontstaan leuke momenten om te fotograferen en zeker de meisjes hebben het duidelijk naar hun zien! Spelen met de barbies mag niet ontbreken en gaat gewoon door alsof het een doodnormale dag is!

 

Gelukkig is deze dag nog lang niet voorbij voor dit gezelschap. Wanneer zij de dansvloer onveilig maken, hangen mijn SD-kaartjes al in de computer om zo door álle (en het zijn er veeeeeel) foto's te gaan en alvast een grove selectie te maken!

 

Lief bruidspaar, lieve Maud en Fenna, ik vond het een eer om bij jullie dag aanwezig te mogen zijn! Bedankt voor jullie vertrouwen in mij. Ik wens jullie alle liefde en geluk van de hele wereld! Liefs, Danique

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Bennie & Christa Mulder (donderdag, 13 juni 2019 17:42)

    Wat een leuk verhaal en wat een super mooie foto’s! Dank je wel!