Ontmoet mij!

Super eng is het om online, in het openbaar, dingen over jezelf te vertellen en jezelf te laten zien.

Maar toch doe ik het! Want als jij voor mijn camera verschijnt, dan stel jij je ook open voor mij!

 

Dus.... met de billen bloot dan maar! ;-)

 

Ik ben Danique, ondertussen 36 jaar (jong). 36 jaar geleden werd ik geboren in Maastricht als oudste dochter in ons gezin. Samen met mijn jongere zusje groeide ik op in Eijsden (het zuidelijkste puntje van Nederland).

 

Ik heb een heerlijke jeugd gehad en besloot al snel dat ik, later als ik groot was, juf wilde worden. Zo gezegd, zo gedaan. En na 4 jaar PABO gedaan te hebben, ging ik als invaller aan het werk in het reguliere basisonderwijs.

 

Al snel vond ik vast werk op een school voor autistische kinderen, waar ik ruim 2,5 jaar gewerkt heb. Een pittige, maar hele leerzame en leuke periode.

 

In de periode toen ik studeerde ontmoette ik Sander, in een kroegje in Maastricht, waar hij met zijn voetbalteam op 'kamp' was. Sander is ook leerkracht, dus we hadden direct raakvlakken. Het duurde na die eerste ontmoeting nog ruim 2 jaar voordat we elkaar weer zagen en de vonk écht oversprong.

 

Twee jaar lang pendelden we heen en weer. Het ene weekend ging ik naar Diepenveen, het andere weekend kwam Sander bij mij in Maastricht, waar ik ondertussen mijn eigen appartement had gekocht.

 

Uiteindelijk ben ik (bijna 10 jaar geleden) naar Diepenveen verhuisd om daar samen met Sander te wonen. Dat vind ik zelf nog steeds best wel stoer en dapper, maar soms is het de afstand niet gemakkelijk. Mijn ouders wonen namelijk nog steeds in Eijsden en mijn zusje woont al heel wat jaren in Breda.

 

Ik vond werk in Zwolle, waar ik jaren groep 6 en later vele jaren groep 3 mocht doen. In die tijd werd onze eerste zoon Cas geboren en ruim 4 jaar geleden zijn jongere broertje en onze jongste zoon Jens.

 

Vorig jaar heb ik mijn baan in Zwolle opgezegd, om dichterbij huis te gaan werken. Na bijna 13 jaar onderwijs ben ik weer terug in de invalpool. Dat betekent dat ik twee dagen per week ingezet wordt wanneer andere leerkrachten afwezig of ziek zijn. Een zeer afwisselende baan, die goed te combineren is met mijn bedrijf!

 

Wanneer je mij ontmoet, dan hoor je direct dat ik een Limburgse ben. Toen ik net in Diepenveen ging wonen, vond ik het lastig dat iedereen dat hoorde én dat veel mensen daar iets van zeiden. Dat heb ik nu niet meer. Ik ben wie ik ben en het is bijna mijn handelsmerk geworden: 'die Limburgse fotograaf met dat accent'. Dus dan kan ik het maar beter benutten, toch?

 

Naast mijn werk als leerkracht heb ik mijn passie en ontspanning gevonden in fotograferen! Ik vind het heerlijk om prachtige liefdevolle plaatjes te maken van mensen waarin ze zichzelf herkennen.

 

Ik ben dol op Bloomon bloemen, daar kan ik echt intens van genieten als ik weer een boeket op de kast heb staan! Ik houd van gezelligheid om me heen, maar wel opgeruimde gezelligheid. Ik ben allergisch voor rommel, daar word ik onrustig van in mijn hoofd. Opruimen helpt me dingen ordenen, met name in mijn hoofd!

 

Hebben je al genoeg van me?

 

Ik ben net lekker op dreef! Nee, ik kan nog meer over mezelf vertellen, maar ik ben zo benieuwd naar jou! Wat is jouw verhaal, wat drijft jou, waar word je blij van?

 

 

Laat je het aan me weten?


Reactie schrijven

Commentaren: 0