Stichting Earlybirds, hoe is het nu met ze?

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik al ruim anderhalf jaar voor Stichting Earlybirds fotografeer. De doelstelling van Stichting Earlybirds is het vastleggen van de liefdevolle momenten in een periode waarin het gezin enorm wordt geleefd. Juist een reportage in de eerste weken na de geboorte wordt door ouders als zeer waardevol ervaren.

Ik ga naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. Daar leg ik met zorg, liefde en respect het kindje vast tijdens de dagelijkse routine.

 

En weet je wat ik echt bijzonder vind?

 

Elke reportage die ik maak is speciaal! Mijn klanten stellen zich kwetsbaar op, door voor mijn lens te poseren en laten hierdoor een klein beetje van zichzelf zien.

Wanneer ik voor Stichting Earlybirds een gezin in het ziekenhuis fotografeer, is deze kwetsbaarheid nog intenser en krachtiger aanwezig! De ouders, die zich in een achtbaan van emoties bevinden, laten mij een uurtje toe in hun wereld en laten zich op hun kwetsbaarst zien.

 

Emilie

 

Op een zaterdagochtend in mei 2018 tref ik Rob en Kim in de centrale hal in het Deventer Ziekenhuis. Ik merk al direct dat ik te maken heb met een lief en zeer betrokken ouderkoppel.

We praten wat over hoe het met ze gaat en over de achtbaan waar ze zich de afgelopen weken in bevinden. Het is niet niks om vroegtijdig ouders te worden van een veel te klein kindje, terwijl  je verlof net begint en je nog even kan genieten van de rust!

 

Emilie wordt na een spannende periode geboren. Ze groeit niet goed genoeg meer en de artsen besluiten haar te laten komen middels een inleiding.

 

Vanaf moment één doet Emilie het super goed! Het is een kleine meid, maar ze is sterk. Zelfs zo sterk dat ik haar niet op de neonatologie bezoek, maar op de kinderafdeling. Het blijkt een hele waardevolle ochtend te zijn, want niet snel na mijn bezoek, mag de sterke Emilie naar huis!

 

Weerzien

 

Voor mij zijn dit hele bijzondere momenten, momenten die ik niet meer vergeet. Deze gezinnen hebben een plekje in mijn hart ingenomen, dus hoe bijzonder is het om deze gezinnen weer terug te zien na een aantal maanden!

 

Zo ontmoette ik vorige week Rob en Kim, samen met hun familie, voor een reportage. En uiteraard was prachtige Emilie er ook bij en wat is ze veranderd en al groot geworden! Deze jongedame staat gewoon al zelf!

 

En nu komt ze voor een geheel andere reportage bij míj, dan ruim driekwart jaar geleden, toen ik háár bezocht op de kinderafdeling!

 

Wanneer ik met mama Kim in gesprek ben, vertelt ze me dat ze nog regelmatig de foto's bekijkt die ik maakte in het ziekenhuis. Ze geeft aan hoe waardevol ze voor haar zijn en dat haar de kans geeft het een plek te geven! Dat vind ik zó fijn om te horen! Dát is voor mij precies de reden om voor deze stichting te fotograferen!

 

Al gauw rolt de familie lekker in de reportage en klik ik er heerlijk op los! Wat is dit fijn! En wat heerlijk om te zien hoe goed het met kleine Emilie gaat! Dit is genieten met een hoofdletter G!

Links kleine Emilie in mei 2018, rechts Emilie in januari 2019!
Links kleine Emilie in mei 2018, rechts Emilie in januari 2019!

Reactie schrijven

Commentaren: 0