Waarom ik de winter zó mooi vind...

5 TIPS OM ZELF MOOIE FOTO'S TE MAKEN BIJ DIT WINTERWEER ÉN EEN UITDAGING!

De winter is prachtig, zeker op dagen als vandaag! Lees in mijn allernieuwste blog hoe jij zelf dit soort mooie foto's kan maken en deel jouw mooiste foto's met mij!

Oké, de afgelopen weken liet de winter zich niet van zijn beste kant zien. Het was somber, druilerig weer. Maar vandaag is de winter er weer zoals ik haar ken: fris, helder, zonnig en koud!

 

In de sombere weken voelde ik me prima en uitgerekend vandaag voel ik me wat grieperig. Na een belangrijke afspraak verzet te hebben en mijn kinderen naar school gebracht te hebben, had ik me voorgenomen om lekker op de bank te ploffen en Netflix te gaan kijken. 

 

Maar toch bleef er een stemmetje in mij roepen dat ik naar buiten moest mét camera! 

 

Sinds begin januari loop ik elke dag een half uur (want ja, ook ik wil wat kilootjes eraf; de teller staat op -4 kg!). Vandaag hoefde ik niet van mezelf, maar ik ben toch gegaan! Om uiteindelijk 1 uur en 15 minuten later terug thuis te komen met een fris hoofd en een camera vol mooie plaatjes!

 

Dít is dus waarom ik de winter zo mooi vind en waarom fotograferen in de winter fantastisch is:

Al deze foto's maakte ik in dit ene uurtje en op een steenworp afstand van mijn eigen huis. Je hoeft niet ver te zoeken naar mooie plaatjes, die plaatjes zijn al rond je eigen huis te vinden!

Zie je hoe mooi de bladeren en planten een rand rijp hebben gekregen door de vorst van vannacht? Ik vind het echt bijna magisch!

De komende dagen blijft het dit prachtige, heldere, frisse winterweer met haar mooie winterzonnetje! Ik daag jou uit om ook naar buiten te gaan en mooie plaatjes te maken met je camera. Dit kan een spiegelreflex camera zijn, een compact camera, maar zelfs met je mobiele telefoon kun je mooie foto's maken! 

Mijn tips voor jou:

  • Kijk goed om je heen, niet alleen op ooghoogte, maar ga ook door je knieën.
  • Maak foto's tegen de zon in (dit vergt wel wat oefening, maar oefening baart kunst). Haal je spiegelreflexcamera van de autofocus en focus manueel (met de hand) wanneer je dit doet. 
  • Houd afstand tussen je onderwerp en de achtergrond, dan krijg je een mooie scherpte diepte in je foto. 
  • Fotografeer niet alleen planten, maar ook andere dingen die met rijp beslagen zijn, zoals ik bijvoorbeeld een foto heb gemaakt van prikkeldraad en een roestige spijker. 
  • Geniet, adem de frisse winterlucht in en laat het zonnetje heerlijk op je gezicht schijnen!
  • Wil je nog meer fotografietips? Download dan mijn GRATIS e-book!

Deel je je foto's met mij? Dat kan op mijn Facebookpagina (onder de post van deze blog of in een chatbericht), op Instagram, of per mail: info@daniquevangurpfotografie.nl! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0