Mijn fotografisch 2018 in vogelvlucht

Deel 1: januari - juni

Het jaar komt bijna ten einde en ik kijk terug naar een jaar waarin ik heel veel toffe dingen heb mogen doen en ontzettend veel leuke mensen heb mogen ontmoeten!

Afgelopen jaar heb ik mijzelf nóg meer mogen ontwikkelen als fotograaf, maar belangrijker nog, als mens! Mijn persoonlijke groei is dit jaar enorm geweest. 

 

Ik neem jullie in twee delen mee in mijn reis door 2018 en geef jullie in vogelvlucht een kijkje in alle toffe dingen die ik heb mogen doen dit jaar!

 

Januari

 

Het jaar begon met een toffe fotoreportage van een heel gezellige familie die voor alles in waren! Lees hier de blog die ik al eerder over hen schreef!

Februari

 

In januari kreeg ik een telefoontje van mijn tandarts. Eerst dacht ik dat ik een controle vergeten was, maar dat bleek niet zo te zijn. De tandartspraktijk was toe aan nieuwe foto's van alle personeelsleden voor op hun website, of ik dat voor ze kon regelen? Natuurlijk kon ik dat! Dus op een zonnige middag in februari ging ik op pad om ze allemaal zo mooi en eigen mogelijk op de foto te zetten. Helaas was niet het voltallige personeel aanwezig, dus hadden we afgesproken dat ik nog een andere keer terug zou komen. 

Doordat er op twee verschillende momenten 'geschoten' werd, waren de lichtomstandigheden anders en daardoor de eind foto's anders. Ik was daar niet tevreden over, dus besloten we het opnieuw te doen, met een veel beter resultaat!

 

Naast deze toffe opdracht startte ik deze maand met mijn opleiding tot natuurlijk licht fotograaf bij Willie Kers! Dit blijkt, achteraf gezien, een van de meest invloedrijke dingen dit jaar te zijn geweest voor mijn ontwikkeling!

Maart

 

In maart begon ik al meer reportages te maken en merkte ik dat ik daar ontzettend veel lol aan beleefde. Ik maakte bij mijn toenmalige duo-collega Inge een kleine reportage van kleine Joël, ook fotografeerde ik TWEE tweelingen (lees hier hun blog)! Ook had ik een hele leuke familie voor mijn camera én werd ik benaderd door Dance 4 life of ik een gastles op het Stormink wilde fotograferen om zo meer bekendheid te genereren voor de stichting. Dit was een vrijwillige opdracht, maar ik sta zo achter het doel van deze stichting dat ik dit met veel liefde voor ze heb vastgelegd! (Bekijk hier meer foto's uit deze reportage!) Ook maakte ik deze maand een zelfportret. Dit was een opdracht vanuit mijn opleiding! Ook ik vind het doodeng om vóór de camera te staan, dus een goede opdracht om over deze angst heen te stappen!

April

 

Deze maand maakte ik mijn tweede opdracht voor mijn opleiding, mét model! Deze opdracht ging over compositie en lijnen. Mijn overbuurmeisje Annemijn heeft mij het gehele jaar geholpen met allerlei opdrachten voor deze opleiding. Ze wist heel goed opdrachten op te volgen en dacht onwijs met me mee, waardoor we echt toffe plaatjes hebben kunnen maken samen! En het was nog gezellig ook!

Daarnaast boekte ik deze maand mijn 3e bruiloft (voor 2019)! Ik maakte voor Daniël en Joëlle een loveshoot, die ze later hebben gebruikt voor hun trouwkaart! Super leuk!!!

Ook fotografeerde ik deze maand meerdere gezinnen mét kinderen, heerlijk om te doen, zeker met het mooie weer dat het was in april! (Lees hier een blog over één van deze leuke gezinnen!)

 

Mei

 

Dit jaar ben ik wat minder actief geweest voor Stichting Earlybirds. Dit is niet bewust zo gelopen, maar onbewust heb ik tijd vrijgemaakt voor mijn eigen proces en ontwikkeling, waardoor ik niet altijd de ruimte had voor zulke reportages. Toch heb ik er een aantal gedaan dit jaar, zo ook de reportage van de prachtige Emilie!

 

Daarnaast kreeg ik vanuit mijn opleiding de opdracht om een schilderij van een van de oude meesters na te maken (op eigen manier). Samen met Annemijn hebben we het meisje met de parel geïmiteerd met een prachtige foto als resultaat!

Juni

 

Juni was voor mij de maand van de liefde. Deze maand mocht ik een prachtige buiten bruiloft vastleggen van een heel mooi en lief bruidspaar met hun prachtige dochters! Het was een hele mooie liefdevolle dag, met prachtige momenten om vast te leggen! 

 

Daarnaast kreeg ik deze maand een mailtje van Dorien! Toen wist ik nog niet dat dat mailtje mijn leven zou veranderen! Dorien was op zoek naar een fotograaf die haar op een ongedwongen manier kon vastleggen voor haar website! Nieuwsgierig als ik ben, nam ik een kijkje op haar website en kwam erachter dat Dorien vrouwelijke ondernemers coacht in hun weg naar een mooi, stabiel bedrijf. Ik geloof erin dat dingen of mensen met een reden op je pad komen en in dit geval klopte dat gevoel als een bus. 

Ik mailde Dorien terug dat we misschien wel iets voor elkaar konden betekenen. We besloten af te spreken om te kijken of we inderdaad iets voor elkaar konden doen. Tijdens ons gesprek merkte ik al snel dat we een goede klik hadden. We spraken over het portret dat ik van haar zou maken (ik had ook al een perfecte locatie op het oog) en we kletsen over wat Dorien deed met de ondernemers die zij coacht. We besloten om met elkaar 'in zee te gaan'! Dit is mijn tweede goede beslissing geweest in 2018!

 

Ook in de maand juni heb ik een aantal leuke gezinnen voor mijn camera gehad! Wederom mét kinderen, want dat vind ik toch wel heel erg leuk om te doen! (Lees hier een blog over één van deze gezinnen die ik fotografeerde in de Sahara!)

 

Naast dat ik graag fotografeer weten jullie wellicht dat ik ook juf ben! Het lesgeven zit mij in het bloed en ik merk steeds meer dat ik het leuk vind om mijn kennis over fotografie met jullie te delen. Daarom besloot ik een blog te schrijven over fotografie met je mobiele telefoon! Super leuk om al jullie reacties te lezen en te merken dat jullie er echt iets aan hebben gehad! Lees hier de blog!

 

De eerste helft van 2018 zit erop! Wat was dit al onwijs tof en wat heb ik het eerste gedeelte van het jaar geweldige dingen in gang mogen zetten! Lees in mijn volgende blog deel 2!

 

Laat je me weten wat je ervan vond?

 

Liefs, Danique

Reactie schrijven

Commentaren: 0