Flavourites | eventfotografie

Al een tijdje spookte het in mijn hoofd dat ik heel graag eens een tof event zou willen fotograferen! Gewoon vastleggen wat er gebeurt op een gave plek. Flavourites volg ik al jaren op Facebook en Instagram en vond dát een event dat bij mij als mens én als fotograaf past! 

 

Dus trok ik de stoute schoenen aan en stuurde een mailtje naar Flavourites. Onzeker wachtte ik een tijdje op antwoord. Het was de vraag óf ik al antwoord zou krijgen op mijn mail, laat staan een antwoord dat positief zou zijn!

 

Een aantal dagen later mailde Natascha (eigenaresse van Flavourites) terug. Hoe leuk ze het vond dat ik mailde en dat ze het super leuk zou vinden als ik zou komen fotograferen! Die reactie had ik eigenlijk niet verwacht en mijn hart maakte echt een sprongetje! Wat werd ik hier enthousiast van!

 

Twee weken voor het event spraken we elkaar telefonisch om een aantal zaken af te spreken en door te spreken. Volgens Natascha was eventfotografie een vak apart! En hoewel ik dit zeker geloof, heb ik het gewoon op me af laten komen. Ik heb ondertussen wat meer vertrouwen gekregen in mijn fotografische kunnen, mijn oog voor detail en mijn gevoel voor een goed moment, dus dat moest goed komen!

 

Zaterdag 24 november was het dan zover! Ik zat al vroeg in de auto, want Flavourites live! is in de Kromhouthal in Amsterdam, ruim 1 uur en 15 minuten rijden. Ik vind het daarnaast ook best altijd spannend om zo'n stuk alleen te rijden (jaren geleden was dit zo ongeveer wekelijkse kost toen ik van Maastricht naar Deventer pendelde voor de liefde) en al helemaal rond het drukke Amsterdam! Ze hebben daar gewoon een stuk snelweg met 6!!! banen! Maar ik heb het overleefd! ;-)

 

Eenmaal aangekomen kon ik gewoon doorlopen, want ik stond op de gastenlijst! (Stiekem vond ik dat best wel stoer!) 'Ik ben Danique van Gurp, ik kom vandaag fotograferen!' 

 

Ik ontmoette Natascha en nog wat collega's uit het Flavourites-team, allemaal even aardig en ik voelde me erg welkom! Samen met Natascha hebben we een rondje gelopen over de beurs. 'Rondje' is eigenlijk een 'understatement', want we zijn daar geruime tijd mee bezig geweest. Ik klikte heel goed met Natascha, waardoor je natuurlijk over vanalles en nog wat door blijft kletsen! Dat nam nogal wat tijd in beslag kan ik je vertellen!

 

Tijdens ons rondje heb ik veel leuke en enthousiaste mensen ontmoet! Super leuk om te zien gedreven deze ondernemers allemaal zijn!

 

Op Flavourites live! vindt je allerlei webshops die geen fysieke winkel hebben. Op dit event gaan deze webshops voor 3 dagen offline en kun je als bezoeker de producten echt in je handen houden en sfeer proeven. Ik kwam ook een heleboel webshops tegen die ik zelf al langere tijd volg op Social Media. Super leuk om de gezichten achter deze webshops eens te zien!

 

Ook kun je diverse workshops volgen zoals bloemschikken (Bloomon), labels maken, beeldhouwen (Simone van Olst), hoela hoepen (Robin Hoop) en handletteren (Mirjam de Boer). Ook was er de mogelijkheid om interieuradvies te krijgen en om een super toffe foto te laten maken (door Henja Kooijman van Wunderlust) tussen een grote bos roze ballonnen (dit heb ik zelf ook gedaan! Als ik de foto binnen heb, zal ik het resultaat laten zien!). Er waren diverse plekjes om foto's te maken, zoals de Fotobus die gesponsord werd door Jan Magazine. Super leuk om de reacties op de gezichten te zien, nadat de mensen hun uitdraai van de foto kregen! 

Natuurlijk waren er ook genoeg plekjes om lekker én bijzonder te eten! Zo was er bijvoorbeeld een 'no waste-lab'. De naam zegt het al: ze gooien niets weg! Ze maken bijvoorbeeld van bananenschillen brood (en ik kan je zeggen: dat is super lekker!) en konden de mensen koffiedik meenemen om bijvoorbeeld hun gootsteen mee te ontstoppen. Marcus (van WijMarcus) zorgde voor heerlijke koffie, verse muntthee en een lekker appeltaartje! Aan lekker dingen geen gebrek!

Je vond er foodtrucks met de meest uiteenlopende gerechten zoals wraps en versgemaakte soep. Maar ook genoeg zoetigheid te vinden! De zoenen heb ik meegenomen voor thuis en ik kan je zeggen: ze zijn echt heerlijk!

Dit jaar is er ook aan de kinderen gedacht! Die waren dan ook meer dan welkom op Flavourites live! op de kidscamping van Kidsproof. Hier konden de kids heerlijk dollen en spelen, maar er werd ook wat afgeknutseld! Wat leuk was om te zien, is dat de hoela hoop workshop erg geliefd was bij de kinderen! En ze kunnen er wat van hoor! Samen met Natascha hebben we ook een poging gedaan en ik moet zeggen, niet zonder resultaat!

Ik heb echt een hele leuke dag gehad, leuke mensen ontmoet en mooie plaatjes kunnen maken! Ik durf wel te zeggen dat het een geslaagde dag is geweest, voor mij en voor Flavourites live! Er hangt een goede, ontspannen sfeer! De mensen zijn vrolijk en erg aardig en aan leuke, mooie en soms gekke spullen geen gebrek!

 

Je zal geregeld plaatjes van mij voorbij zien komen via Flavourites of misschien wel via andere websites of tijdschriften! Zie je iets voorbij komen, tag me gerust, dat vind ik hartstikke leuk! 

 

Op naar het volgende event!

 

Liefs, Danique

Commentaren: 2
 • #2

  Pap (woensdag, 18 september 2019 16:19)

  Hoi Danique,

  Weer eens zomaar rondgeneusd op jouw site:

  Wat een geweldige foto's van deze beurs; mijn inschatting dat jouw foto's op deze manier zeer uniek zijn. Fantastisch..... en verder heel veel succes. Kus, pap

 • #1

  Karin Slotman (donderdag, 17 januari 2019 17:06)

  Prachtige foto’s Danique!!