Onze vakantie in Denemarken - deel 2

Roadtrip zuid Denemarken - Kolding

De eerste dagen van onze vakantie in Denemarken hebben we stralend warm weer gehad. Helaas veranderde dit snel en hebben we veel dagen met regen gehad. 

Omdat we niet constant binnen wilden zitten en toch wat van het land wilden zien, besloten we een roadtrip te maken en het zuiden van Denemarken wat meer te verkennen. 

We besloten dat Kolding ons eindpunt was en namen een stuk van de Margrietroute. Dit is een route die is uitgestippeld door Denemarken en leidt je langs mooie wegen en plekjes met prachtig uitzicht.. Zo kwamen we langs prachtige uitzichtpunten. Sander moest geregeld de auto keren, omdat ik weer een plekje had gezien dat ik wilde fotograferen. 

Eenmaal aangekomen in Kolding regende het helaas weer (tijdens de autoreis was het droog, zal je altijd zien)! In Kolding stonden allerlei standbeelden, die de kinderen erg interessant vonden. Vooral een standbeeld dat een potje vasthield met geld erin (dat geld was natuurlijk voor de kunstenaar). Ik kreeg Jens niet aan het verstand gebracht dat hij dat geld niet mee mocht nemen! 

Ook in Kolding weten de jongens een plekje te vinden met water. Zeker Jens was hier niet weg te slaan. Toen hij tot de enkels in het water stond, was het toch echt tijd om verder te gaan. 

Waddengebied Romo - Denemarken

Wist je dat niet alleen Nederland, maar ook Duitsland en Denemarken waddeneilanden hebben? Het Deense waddengebied, het 'Vadehavet', loopt van de Duitse grens tot aan Esbjerg (Denemarken). Het wordt omvat door drie bewoonde eilanden Romo, Mando en Fano. 

Omdat op Romo een mooi bosrijk gebied ligt en ik dat graag wilde bezoeken om lekker te wandelen én om wat foto's van de jongens te maken, kwamen we op de heenweg door het mooie waddengebied dat het vaste land van Denemarken verbindt met het eiland Romo. 

Het is een prachtig gebied waar veel vogels en andere diertjes te vinden zijn. De jongens vonden het maar al te leuk om even uit te stappen en op zoek te gaan naar mooie schelpen en veren die de vogels achter hadden gelaten. Uiteraard ging er een schat aan schelpen, stenen en veren mee naar huis!

Wandeling bos - Romo

Op Romo is een prachtig bosrijk gebied te vinden. Het lijkt een beetje op de gebieden in Nederland die bedekt zijn met heide. Het enige verschil is dat de heide hier in Denemarken wel bloeit en in Nederland niet door het hete weer van de afgelopen weken. 

Het is echt prachtig hier en ook hier gaan de jongens door met hun verzamelwoede. Cas is dol op stenen en ook hier gaat hij gretig door met verzamelen (we hebben zeker 2 kilo aan 'mooie' stenen mee naar Nederland genomen). Ik had met de jongens afgesproken dat ik een paar mooie foto's van ze wilden maken en dat we, als ze dat even 'braaf' voor me zouden doen, we dan nog zouden gaan bowlen (daar zijn ze dol op). Hoezo chantage?? ;-) 

Oordeel zelf hoe het gegaan is..... Ik ben er blij mee en een aantal van deze foto's zullen snel boven onze bank in Diepenveen pronken!

 

En uiteraard zijn we nog gaan bowlen!

Laatste dag - Bowlen

Omdat de boys zo 'braaf' op de foto gingen voor mij, mochten ze de laatste dag bowlen! Daar zijn ze dol op en konden echt niet wachten om dit te doen!

Ze hadden zelfs voor Jens bowlingschoenen in maatje 26, schattig hè? 

Voor de kinderen hadden we geregeld dat de hekjes naast de baan omhoog gaan, maar dat hadden we net zo goed voor mij kunnen doen! Ik ben echt zo'n slechte bowler! Ik begin altijd aardig, maar naarmate het uur vordert, raak ik mijn 'schwung' kwijt en verlies ik gewoon van mijn eigen kinderen! 

Maar we hebben het wel heel leuk gehad!

Ondertussen zijn we weer thuis, na een reis van bijna 8 uur! Rondom Hamburg en Bremen zijn ze flink aan de weg aan het werken, waardoor we in een file van 14 km!!! hebben gestaan!

Maar goed, de wasmachine draait, de koffer is uitgepakt en we hebben weer lekker in ons eigen bed geslapen! (Zijn jullie de eerste nacht ook altijd gedesoriënteerd? Ik werd steeds wakker en wist niet waar ik was!)

 

We hebben Denemarken als een heel prettig vakantieland ervaren. Het is schoon, de mensen zijn vriendelijk (en spreken heel goed Engels) en het is super kindvriendelijk! Wel vonden we het een duur land! Zeker, omdat we niet genoeg eten en drinken van thuis hadden meegenomen en toch best wat boodschappen daar hebben moeten doen. 

 

Mochten we nogmaals naar Denemarken gaan, dan willen we meer in het midden of zelfs noorden van het land verblijven. We merkten nu dat de dingen die wij wilden doen, meer die kanten op waren. Nog genoeg te ontdekken dus! 

 

Alle foto's zijn gemaakt met mijn compactcamera Canon GX2, mark II. Alleen de foto's van de 'reportage' zijn gemaakt met de Canon 6d.

Reactie schrijven

Commentaren: 0