Jouw vleugels waren klaar, ons hart nog niet

Voor De Fotoblogger mocht ik een gastblog schrijven over deze indrukwekkende foto:

 

Een bijzondere gastblog met een bijzonder verhaal en foto. Danique van Gurp mocht op een zondagochtend in september een gezellige familie op de foto zetten bij het Nijenhuis in Heino. Deze familie vierde het 40 jarig huwelijk van hun (schoon)ouders en ter ere van deze mijlpaal lieten ze een fotoreportage maken. Maar eigenlijk waren ze die dag niet compleet…

 

‘Silvia vertelde mij namelijk dat ze bijna 5 jaar geleden de trotse ouders waren geworden van zoon Tijmen. Hij mocht dus bijna zijn 5e verjaardag vieren. Helaas is Tijmen overleden na 30 weken zwangerschap. Tijmen was kerngezond, maar zijn hartje klopte niet meer. Het verdriet van zijn verlies is nog steeds voelbaar! Silvia beschreef het prachtig op haar tijdlijn op Facebook: ‘jouw vleugels waren klaar, ons hart nog niet…’ Na deze zware periode hebben Alexander en Silvia nog twee geweldige zoontjes gekregen: Steijn van bijna 4 jaar en Lukas van 2 jaar.

 

Omdat Tijmen niet fysiek aanwezig was bij de fotoreportage kreeg ik de vraag of ik het silhouet van Tijmen later kon toevoegen aan de foto. Wat een prachtig verzoek! Maar ook direct stress, want ik ben absoluut geen Photoshop-wonder! Maar ik besloot het erop te wagen en we maakten een aantal foto’s waarin we ruimte vrijlieten voor Tijmen. De foto’s waren mooi, maar na wat gepruts in Photoshop, kwam ik tot de conclusie dat dit toch echt mijn pet te boven ging. Ik besloot hulp in te schakelen.

 

Deze hulp kwam vrij snel van Sander Korvemaker. Sander wilde wel proberen het silhouet van Tijmen toe te voegen aan de foto! Toen hij de foto naar mij stuurde, kreeg ik echt een brok in mijn keel! Het gezin was compleet. Ik zag Tijmen op de foto meelopen met zijn papa, mama en twee jongere broertjes. Alexander en Silvia waren ontzettend geroerd door deze prachtige foto. ‘Hij komt groot aan de muur’, liet Silvia mij weten! Prachtig en waardevol om een gezin op deze manier ‘compleet’ te kunnen maken en een blijvende herinnering te geven. Dank jullie wel voor jullie openhartigheid en het delen van jullie verhaal!’

 

Met dank aan Danique van Gurp voor het delen van dit bijzondere verhaal. Je kunt Danique volgen via haar website, facebook en instagram.

 

Copyright van de foto behoort tot Danique van Gurp.

Reactie schrijven

Commentaren: 0