Stichting Earlybirds: JOB

Precies 3 jaar geleden namen Stan en Josine hun oudste zoon Teun vanuit het ziekenhuis mee naar huis. Teun was te vroeg geboren en moest geruime tijd verblijven op de neonatologie van het Deventer Ziekenhuis.

Nu 3 jaar later kom ik een reportage verzorgen voor hun jongste telg van het gezin; Job.

 

Job is geboren met 32 weken en 6 dagen. Hij had het nog prima naar zijn zin in de buik van mama Josine. Wegens de vroeggeboorte van grote broer Teun, was Josine al onder controle in het ziekenhuis.

Wanneer Josine 's ochtends wakker wordt met buikpijn en harde buiken, voelt ze dat er iets mis is.

Eenmaal in het ziekenhuis blijkt dat de placenta acuut heeft losgelaten en aan de hartslag van Job te zien blijkt dat het met Job niet goed meer gaat.

Snel wordt er een OK-team opgeroepen en Job wordt middels een spoedkeizersnede geboren.

Na de geboorte gaat het niet goed met Job, hij heeft extra hulp nodig om 'op gang' te komen.

 

Stan en Josine belanden in een heuse achtbaan. Job's longen hebben medicatie nodig om te rijpen, dit mag echter niet in Deventer worden toegediend, dus Job wordt verplaatst naar het Wilhelmina KinderZiekenhuis in Utrecht. Hier verblijft hij een week, waarnaar hij weer terug mag naar Deventer.

 

Op de dag dat ik kom fotograferen slaapt Job nog wanneer we binnenkomen. Maar tijdens zijn badje is hij lekker wakker en krijgen we zelfs een lachje cadeau! Hij heeft er duidelijk zin in!

Grote broer Teun loopt tussen de bedjes door, alsof het nooit anders is geweest! Hij zou zijn kleine broertje niet meer kunnen missen! Dat wordt duidelijk wanneer er heftig op los wordt gekust! Wat een liefde tussen de twee broertjes!

 

Kleine Job, leer maar goed drinken, dan word je steeds groter en groter! Je grote broer kan niet wachten om je mee naar huis te nemen en met je te gaan spelen!

 

Lieve Stan en Josine, ik wens jullie alle geluk met jullie prachtige gezin! Ik hoop dat jullie Job snel mee naar huis mogen nemen en dat hij daar nog groter en sterker mag groeien!

 

Liefs, Danique

 

__________________________________________________________________________________

 

Blog van de ouders:

 

Na de vroeggeboorte van trotse grote broer Teun, 3 jaar geleden, duurde het even voor we een nieuwe zwangerschap aandurfden. Maar ons tweede mooie jongetje Job zouden we nu al niet meer willen missen! 

Opnieuw een achtbaan van spanning, onzekerheid en emoties, maar ook een weerzien met de verpleging en vertrouwde sfeer op de afdeling neonatologie in het Deventer Ziekenhuis. Vol met oude en nieuwe herinneringen. En wat doet Job het goed! Nog even oefenen met ademhalen en drinken, en dan komt hopelijk zijn thuiskomst langzaam maar zeker in zicht. Wat zijn we dan ook blij met de prachtige foto's van Danique! Zacht, vol liefde en precies zoals de dagelijkse realiteit is. Inclusief het badje, knuffelen en de muiterij van Teun  :)  Een onbetaalbare vastlegging van onze inmiddels grote(re) en kleine kanjer in deze onzekere tijd!  

Lieve Danique, dankjewel voor alles!

 

Liefs, Stan, Josine, Teun en Job

Reactie schrijven

Commentaren: 0