STICHTING EARLYBIRDS

Ruim twee weken geleden ging ik op pad namens Stichting Earlybirds; een stichting die de ouders van prematuur geboren kindjes een lichtpuntje wil schenken in de moeilijke situatie waarin ze zitten. Een fotoreportage als waardevolle herinnering, waardoor zij kunnen terug kijken op een moeilijke periode die naast verdriet of zorg ook veel liefde kent. Liefde voor hun kind(eren). Foto’s zijn een grote steun voor ouders om het verdriet te verwerken. Middels de website en blogs kunnen ouders hun verhaal bespreekbaar maken in de maatschappij. Er rust op een vroeggeboorte nog altijd een taboe en tevens is er veel onbegrip. Hierdoor maken we deze onderwerpen maatschappelijk bespreekbaar en laten we zien dat een situatie heftig is maar ook heel liefdevol. [tekst van Stichting Earlybirds]

 

Ik volg de stichting al geruime tijd en vind het werk dat ze doen prachtig! Na een selectieprocedure mocht ik voor de stichting op pad! Heel spannend en mooi tegelijk!

 

Ook kreeg ik vanuit mijn omgeving de vraag waarom ik dit wilde doen, waarom ik ervoor koos dít vrijwilligerswerk te gaan doen. Nou, bovenstaande beschrijft heel mooi wat het werk van een 'stichting earlybirds fotograaf' inhoudt en teweeg brengt bij ouders van een prematuur geboren kindje. Ik vind het prachtig dit voor een ander te kunnen betekenen, iemand die in een moeilijke periode zit toch een lichtpuntje te kunnen bezorgen.

 

Daarnaast is er al genoeg 'leed' in de wereld en ben ik van mening dat we de wereld beter kunnen maken door er voor de ander te zijn, op welke manier dan ook. Mijn passie is fotograferen en er is niets mooier dan dit te kunnen delen met anderen, zeker anderen die in een moeilijke tijd verkeren.

 

Ook vind ik het belangrijk om naar mijn eigen kinderen uit te dragen dat je niet altijd iets terug hoeft te krijgen of verwachten van een ander. En toch is dat niet helemaal waar: want je krijgt wel degelijk iets terug: geen geld, geen tijd, niets tastbaars, maar misschien nog wel iets veel mooiers: dankbaarheid, zelfvertrouwen, blijdschap, waardering, ....... 

 

Met die gevoelens liep ik twee weken geleden het ziekenhuis uit! Ik vond het geweldig om te doen, heb prachtige mensen ontmoet, mocht mijn passie uitvoeren en voelde mij een stukje beter over mijzelf toen ik wegging! En dat is toch het mooiste wat er is?!

 

Binnenkort laat ik op mijn website wat foto's uit de reportage zien en is er een blog te lezen over het mooie kleine meisje dat ik 4 februari ontmoette! 

 

Hopelijk mag ik snel weer op pad voor Stichting Earlybirds, want ik kan niet wachten!

 

Fijne zondag allemaal! Geniet van wat deze dag je brengt!

 

Liefs, Danique

Reactie schrijven

Commentaren: 0