Stiching Earlybirds: SOFIE

Mama Hanneke lag, voordat Sofie ter wereld kwam, al ter observatie in het Deventer ziekenhuis. Haar leverwaarden gingen op en neer en er werd HELPP (ernstige zwangerschapsvergiftiging) bij haar geconstateerd.

Omdat Hanneke zich steeds slechter voelde, moest kleine Sofie met 33 (+1) weken middels een spoedkeizersnede worden gehaald.

Sofie had nog wel langer bij haar mama in de buik willen blijven, want na de geboorte haalde ze nog geen adem. Uiteindelijk is dit goed gekomen en werd ze overgebracht naar de afdeling neonatologie.

Hier ligt ze nu bijna 2 weken en het gaat goed met haar. Ze is haar geboortegewicht ruim gepasseerd en weegt nu al over de 2 kg. Ook drinkt ze al zelf uit de fles en krijgt ze af en toe nog wat melk via de sondevoeding.

Tijdens de reportage was Sofie heerlijk in slaap en vond het allemaal prima wat er gebeurde. Helemaal ontspannen was ze toen ze het flesje van mama kreeg en ook nog even mocht knuffelen met papa! Prachtig om te zien!

Een pittige tante die het liefst zo snel mogelijk met papa Igor, mama Hanneke en grote broer Sem mee naar huis wil.

 

Lieve Igor, Hanneke en Sem: ik wens jullie alle geluk en gezondheid. En lieve, knappe Sofie: je hebt mij nu al ingepakt! Groei maar lekker door, dan mag je vlug naar huis met je lieve papa, mama en grote broer.

 

Liefs, Danique

 

 

Blog Sofie | van de ouders

 

Een hockey vriendinnetje attendeerde me op Early birds. Na inschrijving werd ik via de mail al snel benaderd door Danique. Zij wilde namens de Stichting wel foto's komen maken van Sofie en ons gezin. Danique gaf ons direct het gevoel dat we een "vriendin" mee hadden genomen ipv iemand die we nog nooit hadden gezien. Ze was "warm" en begaan en liet ons niet poseren. Foto's gewoon zoals we zelf zijn... Na 1,5 uur liepen we naar buiten met een goed gevoel. Onze Sofie had haarzelf die ochtend van haar beste kant laten zien.... Slapen, slapen, slapen haha.

En wat zijn de foto's mooi geworden. We zijn er ontzettend blij mee! 

 

Danique; nogmaals dank voor je warmte, rust en de mooie foto's. 

Ik kan het iedereen aanraden die ooit in een soort gelijke situatie terecht komt als waar wij in terecht zijn gekomen. Je wenst het niemand toe, maar als je dan te maken krijgt met een kindje die eerder ter wereld komt en op de neonatologie moet verblijven, dan is dit een prachtig aandenken aan een verwarrende, geleefde periode maar met heel veel kleine en grote geniet-momenten.

 

Sofie is inmiddels thuis, (36,4 naar huis) waar het echte genieten kan gaan beginnen!! 

Ik wil via deze weg ook de neonatologie van ziekenhuis Deventer bedanken. Mede dankzij hun is dit mogelijk en hebben wij een zeer mooi aandenken. 

 

 

Lees hier de volledige blog online op de website van Stichting Earlybirds.

Reactie schrijven

Commentaren: 0